Projekt & Referenser

Kv Ekören, Sisjön Göteborg

Efter ett antal år behöver även en fastighet snyggas till lite. Här har vi en industri/ kontorsfastighet i Sisjön som tidigare var klädd med traditionell profilplåt. Lösningen här var att montera en plåtkassett ”Lamella groove” från Ruukki direkt på den befintliga profilplåten. Uppdragsgivare var Tommy byggare.

KSB Mörck i Sisjön

Industrihall med sandwich element och bärande takplåt. Här har vi utfört allt från stommen till sista blecket vad gäller plåtarbeten. Beställare var Bergman & Höök och materialet kommer från Ruukki.

Brf Magasinet på Eriksberg

Ett av våra flera projekt på Eriksberg. Denna gång med PEAB som beställare. Tak, väggar, takavvattning och fasadlister i patinerad zink från VM-Zink.

Billes Tryckeri i Mölndal

Billes tryckeri skulle bygga ut och vi fick i uppdrag av ABCD bygg att utföra en komplett fasad. Här monterades väggelement  och bärande takplåt från Ruukki och på detta en skivfasad från Steni samt samtliga övriga plåtslageriarbeten.

Lisebergs Södra P-Hus

Flätade kopparband som fasad krävde en del tankeverksamhet. Vi använde oss av slitsade och stansade kopparband från Outokompu. I detta projekt utförde Hisingstads även den rostfria stålstommen. Beställare var Skanska.

Brf Slottskogen

När det var dags för Brf Slottskogen skulle lägga om sina plåttak och byta fasadlister runt fönster, fick Hisingstads uppdraget projektet har pågått under flera år. Under 2016 kommer sista delen att färdigställas.  Föreningen valde på vårt förslag aluminiumplåt istället för det föreskriva stålplåt. IB metall levererade aluminium.

Amhults Kyrka

Amhults Kyrka i Torslanda skulle byggas och Hisingstads fick i uppdrag av ABCD Bygg att utföra plåtarbetet. Tak och väggar i skifferpatinerad Rheinzink, med en tekniken ”Flat Lock Tiles”. Ger fastigheten sitt släta uttryck. Korset utfördes i mässing.

Chalmers P-Hus

Parkeringshus även här med lite udda lösning. från betongstommen monterade vi konsoler, reglar och perforerat cortenstål, lackad aluminium och dekorplåtar i diverse kulörer till färdig fasad. Invändigt monterade vi galler mellan våningsplanen RMIG hjälpte oss med att ta fram plåtarna, Troax med galler och Bergman & Höök var uppdragsgivare.

Stadsbiblioteket Göteborg

När man byggde till Stadsbiblioteket valde man Hisingstads och sömsvetsad rostfri täckning. Tekniken lämpar sig väl när taklutningen är under 5 grader.  Beställare var Fo Peterson & Söner.